fbpx

Rólunk

A DEPRESSO márkanév mögötti „arc” Dr. Csernus Imre, vagy „Csernusdoki”, a pszichiáter minden bizonnyal nem szorul bemutatásra. Formabontó pszichiáteri tevékenységen túl egyéb, szerteágazó területek is érdeklődése középpontjában állnak.

Néhány évvel ezelőtt társaival megalapította az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, majd a borok mellett egyre elkötelezettebben kezdett a kávékülönlegességek felé fordulni. „Mert olyan, mint az élet. Kell az érzés, az illat, az első korty. Érzéssel kell közeledni ehhez a világhoz” – nyilatkozta egy interjúban.

 Világossá vált, hogy a magas minőség iránti – ugyanakkor egyediségre törekvő – igényét az elérhető piaci termékek csak korlátozottan elégítik ki, így aztán Csernus doktor saját termékcsalád kikísérletezése mellett döntött. 2014-ben pedig létrehozta a DEPRESSO termékcsaládot, amely elkészítésében partnere Nezvál Máté, a 42 Coffee kávémestere vett részt.
  Első kávézója 2015 februárjában nyílt meg Egerben, amelyet 2016-ban Noszvajon Csendülő néven “kávézó és lelki terápiás hely” létesítése követett.

  A DEPRESSO Kávéház 2017. szeptemberében nyitotta meg újra kapuit az egri Dobó téren, az egykori ún. „Najmajer ház” (megj: az eredeti németes „Naymayer” írásmód így lett magyarosítva.) épületének földszintjén. A ház a város egyik jelentős, részben késő barokk, részben eklektikus műemlék épülete, melynek nagy része az 1770-es években, más része a 20. század elején épült.
   A felújítás során törekedtünk arra, hogy a belső tereket és a falfestés egy részét műemlékvédelmi szempontok szerint tárjuk fel és őrizzük meg a jelen látogatóknak is. Az ingatlan a Dobó térre nyíló fő frontja és az előtte lévő szabadtéri kiülési lehetőség együttesen csodás kilátást kínál az egri Vár, illetve a Páduai Szent Antal-templom épületeire.

  A belső térben 60, míg a külső részen 40 főt tudunk kiszolgálni.Az egri DEPRESSO több, mint kávézó. Az épület fekvése, jellege és mérete indokolja, hogy kávéházi jelleggel, éttermi kínálattal is rendelkezünk.

 Kávéink az ún. Specialty Kávék kategóriájába tartoznak. Mindössze a világ kávétermelésének 5%-a tartozik ebbe a felső kategóriába. A besorolás azonban több jelentésű. Ezek jellemzően egyedi, azonosítható területekről (ún. egyedi terroirról) származó, kézzel szüretelt, gondosan válogatott kávék.
Másrészt a pörkölés és az elkészítés módja is megkülönböztetett figyelemmel történik, ahol fontos, hogy a pörkölés ne írja felül a kávé fajta és termőhelyi egyediségét, valamint ízjegyeit. Illetve az elkészítés módja igazodjon az adott fajta, vagy keverék sajátosságaihoz. Olyan ez, mint az ipari és a kézműves borkészítés közötti különbség.

A Depresso kávékínálat alapját etikusan beszerzett, speciálisan válogatott, területszelektált és egyedi kávéfajták adják. A kávé stílusok és keverékek összeállításában kizárólagos partnerünk Nezvál Máté, a 42 COFFEE prémium kávémárka fiatal alapítója, aki nemzetközileg elismert barista és pörkölő mester.
   Több, mint 10 különböző országból érkezik hozzá a kézzel, szemenként szüretelt, és válogatott kávé, melyek minden típusához egyedi pörkölés profilt állít össze.

A DEPRESSO étlapjának és gasztronómiai irányvonalának kialakításában partnerünk Segal Viktor chef, gasztrotanácsadó, aki 13 év külföldön szerzett tapasztalat (pl. Tel Aviv, Lyon, Amszterdamban) után költözött haza Magyarországra. Több szakácskönyvet jegyez, pl. az Ízek és formák, a Piknik és a Színek és ízek című könyveket.
   A hazai „fúziós” konyha alapjainak lerakása nevéhez fűződik, ugyanakkor fő filozófiája a „kifinomult egyszerűség”, amely tökéletes harmóniában van a DEPRESSO elveivel. Azonban mindig igyekszünk belecsempészni egy kis kávéra épülő játékosságot, legyen az egy durvára tört kávé szemekkel pirított csirke, akár egy kávés – körtés – balzsamecetes salátaöntet, vagy sokak kedvenc desszertje egy csokoládés kávé mousse.

Nyitvatartás

Hétfő 09-20
Kedd 09-20
Szerda 09-20
Csütörtök 09-24
Péntek 09-24
Szombat 09-24
Vasárnap 09-19