fbpx

Partnereink

42 COFFEE
Nezvál Máté

A Depresso kávékínálat alapját etikusan beszerzett, speciálisan válogatott, területszelektált és egyedi kávéfajták adják.
A kávé stílusok és keverékek összeállításában kizárólagos partnerünk Nezvál Máté, a 42 COFFEE prémium kávémárka fiatal alapítója, aki nemzetközileg elismert barista és pörkölő mester.
Több, mint 10 különböző országból érkezik hozzá a kézzel, szemenként szüretelt, és válogatott kávé, melyek minden típusához egyedi pörkölés profilt állít össze.

Zsiga mézműhely
Zsiga Gábor

Bemutatkozik a Zsiga Mézműhely!
Hogy miért műhely?
… mert nem csak méztermelők szeretnénk lenni. A méz útját a virágtól a kaptáron át, az étkező asztalig lelkiismeretesen követjük, és az ehhez szükséges eszközöket magunk készítjük el. Eger mellett, Nagytálya határában helyezkedik el az 50 családos méhészetünk, és immár hatodik éve tevékenykedünk. A nektárt a méhek a környező vidék különböző növényeiről gyűjtik.
Hisszük azt, hogy a méz egy olyan tökéletes érték, amelyhez sem hozzáadni, sem pedig elvenni nem szabad. Mi csupán kétféle “összetevőt” adunk hozzá: a szívünket és a lelkünket!
Mindezek összessége a mi termékünk.

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok

A Birtokot 2010-ben alapította dr. Csernus Imre, Csutorás Ferenc borász és Mészáros Péter. A közös vállalkozás azért jött létre, hogy az 1920-as években telepített egri Érseki szőlőt megmentse a kivágástól. Ma már tudjuk, hogy ebből a munkából a Kékfrankos rengeteg fajtaváltozatának adtunk új életet. E mellett a Kadarka, Gamay Noir, illetve az Oportó szőlőfajták változatai is tovább élnek ebben az ültetvényben. A megmentett 1000 tőke egy kis szőlő-arborétum, amelyből összesen 1200 palack készült.
A birtokon jelenleg 3,5 hektáron gazdálkodnak az Almagyar dűlő dél-keleti fekvésű lankáin, ahol másfél hektár idős leányka ültetvény mellett két hektár saját telepítéssel dolgoznak. Új telepítéseik, a 900 megmentett érseki oltvány, kadarka, medoc noir, valamint az Egri Csillagnak való olaszrizling, ottonel muskotály mellett, visszahozták az elfeledett mézes fehéret is. Boraikat Csutorás Ferenc készíti, a Csutorás Pincészettel együtt 9 hektárról szüretelik és készítik az AÉS borokat.

Segal Viktor

A Depresso étlap és gasztronómiai irányvonalak kialakításában partnerünk Segal Viktor chef, gasztrotanácsadó, aki 13 év külföldön szerzett tapasztalat (pl. Tel Aviv, Lyon, Amszterdamban) után költözött haza Magyarországra. Több szakácskönyvet jegyez, pl. az Ízek és formák, a Piknik és a Színek és ízek című könyveket.
A hazai „fúziós” konyha alapjainak lerakása nevéhez fűződik, ugyanakkor fő filozófiája a „kifinomult egyszerűség”, amely tökéletes harmóniában van a Depresso elveivel.

Nyitvatartás

Hétfő 09-20
Kedd 09-20
Szerda 09-20
Csütörtök 09-24
Péntek 09-24
Szombat 09-24
Vasárnap 09-19