“A kávé fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem.”

Talleyrand, francia filozófus

  A legenda szerint kb. 6-700 éve, a mai Jemen, vagy Etiópia területén egy pásztor vette észre, hogy ha a kecskéi egy bokor piros bogyóit legelik, akkor feltűnően virgoncabbak, mint a többiek. A bogyókat elvitte egy közeli kolostorba, ahol a szerzetesek forró főzetet készítettek belőle. Később - élénkítő hatását kiismerve - a hosszú éjszakai szertartások során ezzel tartották ébren magukat.

  Innen indult a kávé ismeretének és élvezetének évszázados útja, el odáig, hogy ma már minden boltban megtalálható és szinte ipari termékké vált.

  A DEPRESSO más utat jár. Vissza kívánunk nyúlni a gyökerekig, a kávé eredetéig. Ismerjük és különbséget tudunk tenni, a kávé növény számtalan alfaja között. Tudjuk, hogy melyik termőhely milyen adottságokkal bír, és melyik keverék milyen készítési eljárással nyújtja a tökéletes élvezetet.

  Kávé keverékeinkből minden héten két fajtát választunk ki, kérjük aktuális kínálatunkról érdeklődjön munkatársainknál.

  Kávéinkat megvásárolhatja és otthonában is elkészítheti!


 

Elkészítési módok:


▸Ristretto:
 Kis mennyiségű (kb. 15ml) kávé esszencia. Intenzív íz, alacsony koffein tartalom, akár este is.

▸Depresso:
 Espresso, 25-30ml mennyiségű kávé vékony mogyoróbarna cremával.

▸Depresso Macchiato:
 Espresso egy teáskanálnyi tejkrémmel a tetején.

▸Doppio / Double shot:
 Két Espresso egy csészében.

▸Török Depresso:
 A finomra őrölt kávét egy rézedényben felmelegítjük, de fontos, hogy még forrás előtt levesszük a tűzről. Ezt szükség esetén 2-3 alkalommal ismételjük, annak érdekében, hogy a keserű ízjegyeket elkerülve, komplex, gazdag ízvilágú kávét kapjunk.

▸Americano:
 Forró vízzel higított Espresso, azaz hosszú kávé, amelyben megmaradnak az Espresso aromái.

▸Cortado (70ml):
 Espresso kevés tejjel és tejkrémmel a tetején.

▸Cappuccino (200ml):
 1/3 Espresso, 1/3 gőzölt tej és 1/3 tejkrém.

▸Cafe Latte (320ml):
 Espresso, nagy bögre gőzölt tejjel hígítva.

▸Flat White:
 1/3 Espresso és 2/3 rész krémes, folyékonyabb tejhab.

▸Dirty Chai:
 Egy fűszeres, intenzív tea, nagy bögre gőzölt tejjel és egy Espressoval felütve.

▸Macha Latte:
 Zöld tea porrá őrölve, tele antioxidánsokkal, gőzölt tejjel lágyítva.

▸Signature drink:
 A DEPRESSO egyedi, kávé alapú itala, aktuális kínálatunkról érdeklődjön munkatársainknál.

Depresso Black

Típus:   Blend
Százmazás:   Brazília - Guatemala - Etiópia
Farmok:   Fazenda Pantano – El Rincon – Guji Highland
Feldolgozás:   Száraz – Mosott - Száraz
Fajta:   Yellow Bourbon – Bourbon, Caturra – Heirloom
Magasság:   1150 m - 1500-1700 m – 2000-2300 m
Ízjegyek:   Karakteres, testes alap étcsokoládé és mandula jegyekkel - kevés savasság, enyhe virágos jegyekkel az orron.

Kóstolását, Ristretto, Espresso és Americano (hosszú kávé) formájában ajánljuk!

Depresso Blue

Típus:   Blend
Százmazás:   Brazília – Guatemala – Honduras
Farmok:   Fazenda Pantano – El Rincon – Altos de Erapuca
Feldolgozás:   Száraz – Mosott – Mosott
Fajta:   Yellow Bourbon – Bourbon, Caturra – Catuai
Magasság:   1150 m - 1500-1700 m – 1360 m
Ízjegyek:   Lágy, krémes testesség, harmónikus, kiegyensúlyozott savas és édes jegyek. Vajkaramella, narancs, nugát.

Kóstolását, Ristretto, Cortado, Cappuccino, és FlatWhite formájában ajánljuk!

Depresso Orange

Típus:   Fajtakávé
Százmazás:   Brazília
Farmok:   Fazenda Pantano
Feldolgozás:   Száraz
Fajta:   Yellow Bourbon
Magasság:   1150 m
Ízjegyek:   Tejcsokoládé/praliné és narancs tökéletes keveréke.

Kóstolását, Espresso és Americano (hosszú kávé) vagy Török kávé formájában ajánljuk!

Depresso White

Típus:   Blend
Százmazás:   Ruanda – El Salvador
Farmok:   Gihombo – El Cipres Montana
Feldolgozás:   Mosott – Mosott
Fajta:   Red Bourbon – Bourbon
Magasság:   1150 m - 1070-1800 m
Ízjegyek:   Friss, ropogós savasság – vörösáfonya és édes mandarin jegyekkel.

Kóstolását, Cappuccino, Cafe Latte és FlatWhite formájában ajánljuk!

Depresso Red

Típus:   Blend
Százmazás:   Ruanda – El Salvador – és egy egyedien választott harmadik ország
Farmok:   Gihombo – El Cipres Montana
Feldolgozás:   Mosott – Mosott
Fajta:   Red Bourbon – Bourbon
Magasság:   1150 m - 1070-1800 m
Ízjegyek:   Szezonális kávé a bevált Ruanda / El Salvadorral házasítva egy harmadik ország kávéjával!

Aktuális ízjegyek a baristánál.

Kóstolását, Ristretto, Cortado, Cappuccino, és FlatWhite formájában ajánljuk!